Kjærlighetsvise til D/S Turisten

og andre viser av Oddvar Rakeng

Booklet_Turisten2.jpg Oddvar Rakeng kan vise til et bredt og allsidig forfatterskap. Visetekster skrev han allerede som tenåring, og en av dem er representert på denne CD´n - «Det hendte en dag på Vanninga». Enkelte andre viser på denne CD´n er hentet fra tidligere plateinnspillinger og NRK. 
Nevnte forfatterskap omfatter i tillegg til viser diktsamlinger, barnebøker, dokumentarbøker, biografier, reisebok og roman. Tistedølen var den første som skreddersydde TV-manus for barn i NRK/TV tidlig på 1960-tallet. I alt er det blitt rundt 30 bokutgivelser, og høsten 2009 kommer forfatterens sjette diktsamling, under tittelen Paparazzi, på Kolofon Forlag.
Oddvar Rakeng har levert masser av innslag til programnmer som Reiseradioen, Nitimen, Barnetimen for de minste, Dagsrevyen og andre avdelinger i NRK/TV.

Oddvar Rakengs samarbeid grammofonstørrelser som Kristian Hauger, komponisten bak den uutslettelige Når kastanjene blomstrer i Bygdø allé, Vestlandsduoen med Kari og Ivar Medaas, Åse Wentzel, trekkspillkongen Oddvar Nygaard,og ikke minst Tistedalens musikersønner Ragnar Danielsen og Egil Pettersen sier sitt.

I kabareten Husker du dengang i måneskinn, produsert for Strømsfossdagen i Aremark, stod vokalisten Lillibeth Lunde sentralt.  Det var helt naurlig å velge henne som vokalist for tittellåten Kjærlighetsvise til D/S Turisten, komponert av forfatterens gamle fotballkollega fra TTIFs angrepsrekke, Egil Pettersen. Et gammelt lydbånd fra midt på 1950-tallet skjulte denne sommermelodien som fikk tekst i forbindelse med at vassdragsdronningens tilbakekomst til sitt rette element sist sommer.